Τα συναντάμε σε όλη την Θράκη.
500 κιλό φασόλια άσπρα
2 κρασοπότηρα λάδι
2 κουτ.της σούπας τοματοπελτέ
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα μετρια
σελινοριζα
αλατι, πιπερι
καυτερο κοκκινο πιπερι ψιλο
μπουκοβο
500 γρ.λαχανο τουρσι ψιλοκομμενο
Οδηγίες
Στο ενα ποτηρι λαδι ριχνουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι και το τσιγαριζουμε. Ριχνουμε τα φασολια μας τα οποια εχουμε μουλιασει σε νερο απο το προηγουμενο βραδυ, προσθετουμε τον τοματοπελτε, βαζουμε το καροτο, το σελινο, το αλατοπιπερο και νερο μεχρι να σκεπαστουν. Βραζουμε μεχρι να μαλακωσουν
Σε αυτο το σταδιο προσθετουμε την τουρσι μας και συνεχιζουμε το βρασιμο μεχρι να βρασει το φαγητο μας καλα.
Σε ενα τηγανακι και με το αλλο ποτηρακι λαδι, ριχνουμε μεσα το κοκκινο καυτερο πιπερι, το ριχνουμε μεσα στην φασολαδα να κανει τζζζζζζζζζζζζ, ανακατευουμε και ετοιμα τα φασολια μας.
Σερβιρουμε με φρεσκια ριγανη και μπουκοβο.
συνταγή mageirikesdiadromes.gr