Πίτα με αμπελόφυλλα!
(κατά πάσα πιθανότητα σπεσιαλιτέ Λέσβου)
Το αμπελόφυλλο δίνει μια ξινούτσικη γεύση στην πίτα και την κάνει μοναδική. Καταπιαστείτε τώρα και φτιάξτε μιας και τα “φύλλα” είναι στο φουλ της εποχής τους!
Υλικά
½ κιλό φρέσκα αμπελόφυλλα ζεματισμένα
Για τη γέμιση:
1/2 κιλό γιαούρτι πρόβειο στραγγιστό
300 γρ. ξινόγαλο
250 γρ. φέτα Μυτιλήνης τριμμένη
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Λαδώνουμε ένα ταψί Νο 28 και απλώνουμε τα αμπελόφυλλα ώστε να βγαίνουν και έξω από τη στεφάνη του ταψιού. Απλώνουμε μέσα τη γέμιση και καλύπτουμε την επιφάνεια με άλλα αμπελόφυλλα.
Λαδώνουμε τα αμπελόφυλλα, γυρίζουμε προς τα μέσα αυτά που περισσεύουν και σφραγίζουμε την πίτα. Καλύπτουμε το ταψί με βρεγμένη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε την πίτα για 30 λεπτά, 180, αντιστάσεις
Πέντε λεπτά πριν από το τέλος αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε την πίτα ξεσκέπαστη μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια.
πηγη http://nealesvou.gr