Ριζότο αυθεντικό! (τώρα γιατί το ρύζι γράφεται με “υ” και το ριζότο με “ι”, δεν το έχω καταλάβει, προφανώς δεν έχουμε καταλήξει αν θέλουμε να το γράφουμε “ιταλικά” ή “ελληνικά”)
3 Μυστικά επιτυχίας!
1. Αγοράζουμε ρύζι Αρμπόριο, για να μην σας ζαλίσω πολύ, στην Ελλάδα είμαστε, οπότε κάνουμε ότι καλύτερο χωρίς να αγχωθούμε να το κάνουμε υπερτέλειο!
2. Για ένα “στάνταρ” ριζότο, θα χρειαστείτε: ρύζι αρμπόριο, λάδι, βούτυρο, ζωμό κρέατος ή λαχανικών, κρεμμύδι και παρμεζάνα (προαιρετικά κουρκουμά ή κρόκο Kοζάνης)
3. Θα ανακατεύετε το ρύζι με ξύλινη κουτάλα (αυτή με την τρύπα στην μέση) γιατί το ανακάτεμα είναι το ήμισυ του παντός στο ριζότο!
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Έφη Γρίβα στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Demy Nika στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Ελένη κωνσταντα στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Demy Nika στο Focaccia (Φοκάτσια) το ιταλικό ψωμί με αρωματικά
Ιστορικό
- Νοε 2023
- Σεπτέμβριος 2023
- Ιούνιος 2023
- Απρίλιος 2023
- Μαρ 2023
- Φεβ 2023
- Ιαν 2023
- Νοε 2022
- Οκτ 2022
- Σεπτέμβριος 2022
- Αυγ 2022
- Ιούλιος 2022
- Ιούνιος 2022
- Μάϊος 2022
- Απρίλιος 2022
- Μαρ 2022
- Φεβ 2022
- Ιαν 2022
- Νοε 2021
- Οκτ 2021
- Σεπτέμβριος 2021
- Αυγ 2021
- Ιούλιος 2021
- Ιούνιος 2021
- Μάϊος 2021
- Απρίλιος 2021
- Μαρ 2021
- Φεβ 2021
- Ιαν 2021
- Δεκ 2020
- Νοε 2020
- Οκτ 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αυγ 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάϊος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μαρ 2020
- Φεβ 2020
- Ιαν 2020
- Δεκ 2019
- Νοε 2019
- Οκτ 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αυγ 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάϊος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μαρ 2019
- Φεβ 2019
- Ιαν 2019