Πώς φτιάχνουμε ωραία γρανίτα;
- Εκεί που έχουμε πολτοποιήσει (μπλέντερ) το φρούτο που πρόκειται να κάνουμε γρανίτα (π.χ. φράουλες ή καρπούζι ή πεπόνι ή λεμόνι) ρίχνουμε σιρόπι με την εξής αναλογία!
Για κάθε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό 2/3 του φλιτζανιού άχνη.
Ρίχνουμε το σιρόπι μέσα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε πάντα το μείγμα σε μεταλλικό μπωλ και το ανακατεύουμε 2-3 φορές και τοποθετούμε στην κατάψυξη κάθε φορά, ώστε να παγώσει σωστά.