ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι κατάλληλη μέθοδος για συχνή χρήση, διαβρώνει τα ευαίσθητα σημεία του φούρνου
Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να φορέσεις τα γάντια και τη μάσκα σου. Δεν πρέπει το δέρμα σου να έρθει σε επαφή με την αμμωνία, ούτε να εισπνεύσεις τις αναθυμιάσεις της. Στη συνέχεια, παίρνεις μια μικρή κατσαρόλα και τη γεμίζεις με νερό. Βράζεις το νερό στο μάτι της κουζίνας μέχρι να κοχλάζει και προσθέτεις ένα φακελάκι αμμωνία σε σκόνη. Το βράζεις για 1- 2 λεπτά ακόμη και έπειτα τοποθετείς την κατσαρόλα μέσα στο φούρνο. Πρόσεξε, ο φούρνος πρέπει να είναι κρύος και να έχει περάσει αρκετή ώρα από την τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε. Αντί για ένα φακελάκι σκόνη αμμωνίας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μισό φλιτζάνι υγρή αμμωνία.
Λοιπόν, αφού τοποθετήσεις την κατσαρόλα μέσα στο φούρνο, κλείσε την πόρτα και άφησε την εκεί για μια ολόκληρη νύχτα (περίπου 8 ώρες). Το επόμενο πρωί μπορείς να ξαναφορέσεις τα γάντια και τη μάσκα και να αφαιρέσεις την κατσαρόλα από το φούρνο. Αφού βγάλεις την κατσαρόλα έξω, πάρε ένα ελαφρώς βρεγμένο (με νερό) πανί και και πέρασε τις εσωτερικές επιφάνειες του φούρνου.