Η Μάνη έχει αρκετές νοστιμιές, καλά κρυμμένες!
ΣΑΡΑΦΙΟΛΙΑ: Η συνταγή που θα λατρέψεις
Για το φύλο απαιτούνται
-
Δύο κούπες αλεύρι σκληρό (για τσουρέκι π.χ)
-
λίγο αλάτι
-
ένα σφηνάκι λάδι
-
3 κουταλιές ξύδι
-
καλό ζύμωμα και 1 ώρα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί.
Εν συνεχεία τρίβουμε σε μία κατσαρόλα κίτρινο κολοκύθι 4 με 5 φλυτζάνια, το γιαχνίζουμε με λίγο λαδάκι και 1 φλιτζάνι ζάχαρη ενώ προσθέτουμε και λίγη κανέλα.
Τέλος ανοίγουμε το φύλο μας, προσθέτουμε τη γέμιση, το κλείνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
πηγη eleftherostypos.gr