Από τον σεφ Vassilis Christo
Λοιπόν…. Η συνταγή. Της ημέρας με σαρδέλες είναι… Έμπνευση από τον Ινδό chef jamalasi .!!!
Μισό κιλό σαρδέλες καθαρισμένες..άνευ κόκκαλου .
κάπαρη.
κυμινο.
αλατι.πιπερι
φετες λεμονιού
χυμός λεμόνι
τρίμμα καρύδας
Κολοκύθια-καροτα-αγγουρι κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες για συνοδευτικό
Λευκό κρασί
Εκτέλεση… Καθαρίζουμε σαρδέλες.. φτιάχνουμε μαρινάδα με όλα τα μπαχαρικά κ υγρά… Φτιάχνουμε σπαγγέτι λαχανικών .. αλατοπιπερωνουμε… Βγάζουμε τις σαρδέλες.και περνάμε.απο αλεύρι.καρυδα..αλευρι. πανάρισμα . σε καυτό τηγάνι με λάδι και βούτυρο στρώνουμε τις σαρδέλες διαδοχικά και ψήνουμε για 3 λεπτά ..γυρνάμε τα ψάρια και ψήνουμε για άλλα 3.
Σερβίρουμε βεντάλια με συνοδευτικό το σπαγγέτι λαχανικών ..ρίχνουμε κάπαρη ψιλοκομμένη και μαϊντανό.. χτυπάμε λεμόνι.λαδι.καρυδα.περιχυνουμε τα ψάρια κ λαχανικά.
Σερβίρουμε φέτες λεμονιού σε κάθε πιάτο και τρίμμα καρύδας ..
*Αν γίνουν στον φούρνο αυξάνετε λίγο τον χρόνο
καλή όρεξη guys… New foodporn is born…