Από την καλή μας φίλη Βούλα Αραμπατζή
Σεκερ Παρε
Γλυκάκι όνειρο!η συνταγή είναι του George Chatzigiatroudakis
Συνταγή εδώ! ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ .. ΕΝΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟΣΗ ΓΕΥΣΗ ..
συνταγή ….
110 γρ αμύγδαλο σκόνη λευκό
170 γρ σιμιγδάλι ψηλό
470 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ βούτυρο ανάλατο
2 αυγά ολόκληρα
3 κρόκους
200 γρ ζάχαρη άχνη
25 γρ μπεικιν παουντερ
1 βανιλίνη
ξύσμα 1 λεμονί
—————————————————————————-
εκτέλεση ….
το αλεύρι κοσκινισμένο . το μισό αμύγδαλο σκόνη το σιμιγδάλι και το μπείκιν και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ τα ενώνουμε ………..
τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ να χτυπηθούν για 3-4 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό …. με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα αλευρού .. μόλις το ζυμάρι γίνει ομοιόμορφο το σταματάμε ..το σκεπάζουμε με μεμβράνη και στο ψυγείο για 30 λεπτά …
πλάθουμε σε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί με βάθος 4-5 εκατοστά .υπολογίστε ότι σχεδόν διπλασιάζονται σε μέγεθος … τα διακοσμούμε με αμύγδαλο ολόκληρο η φουντούκι …
ψήνουμε στους 170 με 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά ..
—————————————————————
σιρόπι …
1,400 γρ ζάχαρη
1100 γρ νερό
μισό λεμονί ολόκληρο οχι μονο τον χυμό
μισό πορτοκάλι ολόκληρο όχι μόνο τον χυμό
βράζει 2-3 λεπτά και όταν σβήσουμε την φωτιά βάζουμε μία βανιλίνη ……
———————————————————————
σοροπιάζουμε με καυτό σιρόπι και τα σεκερ πάρε μόλις βγουν από τον φούρνο καυτά … σχεδόν να σκεπαστούν με σιρόπι .. δεν συμπληρώνουμε σιρόπι μετά,,
αφήνουμε μέσα στο σιρόπι για 3-4 ώρες να κρυώσουν καλά . διαφορετικά δεν πιάνετε στο χέρι