Σμυρνέικοι Ταραμοκεφτέδες νόστιμοι, απίθανοι!
Υλικά
- 250 γραμμάρια ταραμάς (έτοιμος φτιαγμένος ή λευκός ή κόκκινος)
- 3 παχιές φέτες ψωμί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι αλεύρι
- 1 κουταλάκι baking powder
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί. Βγάζουμε την κόρα και το στίβουμε καλά. Το βάζουμε σ’ ένα βαθύ μπολ μαζί με τον ταραμά. Μ’ ένα πιρούνι τα χτυπάμε πολύ καλά να λιώσουν και να γίνουν ένα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο τον μαϊντανό, τον άνηθο και το κρεμμύδι τριμμένο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα με το πιρούνι ρίχνοντας σιγά σιγά το λεμόνι. Ρίχνουμε το αλεύρι και το baking powder και συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια ζύμη. Πλάθουμε κεφτέδες λίγο πλατιούς και τους τηγανίζουμε σ’ ένα τηγάνι όπου καίει σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.
Μόλις ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές τους τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί για να πάρει το περιττό λάδι. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
πηγή toarkoudi.gr, φωτο athens magazine