Από την καλή μας φίλη Νένα Δανιήλ
Σουτζουκάκια:
Κανονικά θα έπρεπε να βάλουμε και κρεμμυδάκι και σκόρδο αλλα είπαμε να γινουν πιο…ελαφρια!!😂
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο,
1 αυγό,
3 σφηνάκια γάλα,
2 κουταλιες της σουπας φρυγανια,
αλάτι πιπέρι,
κύμινο,
γλυκιά πάπρικα,
λίγο γαρύφαλλο τριμμένο,
λίγη κανέλα τριμμένη,
λίγο λάδι!
Αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα να τραβήξει!
Ζυμώνουμε και πλαθουμε. Ανάβουμε το γκριλ στο μέγιστο και βάζουμε ψηλά την σχάρα. Σε ένα σκεύος τοποθετούμε τα σουτζουκάκια και βάζουμε στον ζεστό φούρνο μέχρι να γίνει η μία πλευρά. Γυρίζουμε πλευρά και ψήνουμε για λιγότερο χρόνο, μέχρι να γίνει και η δεύτερη πλευρά. Όταν τα δείτε και σας τρέξουν τα σάλια βγάζετε και τρώτε.
Δίπλα βάλτε λιγο γιαουρτάκι με δυόσμο για βουτηγμα!
Ψηστε και πιτουλες και..
Καλη ορεξη!