Στραπατσάδα Κεφαλλονιάς
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
2 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 πιπεριά καυτερή σε ροδέλες (αν δεν θέλετε, βάζετε πράσινη κέρατο ή φλωρίνης)
2 φλυτζ. φέτα τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.γλ. ζάχαρη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι – πιπέρι
4 αυγά
2 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 πιπεριά καυτερή σε ροδέλες (αν δεν θέλετε, βάζετε πράσινη κέρατο ή φλωρίνης)
2 φλυτζ. φέτα τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.γλ. ζάχαρη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τις ντομάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να χάσουν όλα τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το λάδι, τη φέτα και τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, όταν η ντομάτα αρχίσει να κολλάει πάνω στο σκεύος. Σερβίρετέ την ζεστή και γαρνίρετε με ντοματίνι, μία καυτερή πιπερίτσα και λίγα φυλλαράκια μαϊντανού.
πηγη love-kefalonia.weebly.com, φωτο Forwoman.gr