Secret Kitchen and Travel

Ταξίδια, Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική και πολλά άλλα

  • Μυστικά Μαγειρικής
  • Συνταγές από τα Μέλη μας
  • Συνταγές
    • Συνταγές
    • Διεθνής Κουζίνα
    • Προτάσεις για Πάρτυ
  • Ζαχαροπλαστική
  • Μυστικά για το Σπίτι
  • Διαγωνισμοί
  • Ελλάδα
    • Ταξίδια στην Ελλάδα
    • Ξενοδοχεία

Συνταγές από την Ελλάδα

Συνταγές από την Ελλάδα

Δελαγκρατσιανό

Σπεσιαλιτέ Σύρου, Δελαγκρατσιανό
Υλικά για ένα μικρό πυρέξ 20Χ30 παρ/μο.

1 κιλό μελιτζάνες μακρουλές
1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη
2 φύλλα δάφνης
200 γρ γραβιέρα
200 γρ κασέρι
200 φοντίνα Σύρου (άμα δεν βρείτε βάλτε σύνολο 600 γρ, κίτρινα τυριά, μην αγχώνεστε)
4 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
6 αυγά
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-ζάχαρη
1/2 φλ. τσ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω όλα τα τυριά σε φέτες
Σε ένα κατσαρολάκι κάνω την σάλτσα ντομάτα
Βάζω τις ντομάτες, ολόκληρο το κρεμμύδι, τις πιπεριές στην μέση κομμένες, δάφνη, το βούτυρο και αφήνω να δέσει σε χαμηλή φωτιά. στο τέλος βγάζω το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις δάφνες.
Ξεφλουδίζω τις μελιτζάνες και τις τρίβω σε χοντρό ρεντέ. Τις αλατίζω και τις αφήνω 1/2 ώρα. Στίβω με τα χέρια και τις βάζω με τις 2 κ.σ. λάδι να στεγνώσουν και να μαραθούν.
Βουτυρώνω το πυρέξ και ρίχνω τα μισά τυριά, μετά την μισή μελιτζάνα, μετά όλη την σάλτσα ντομάτα, μετά πάλι την υπόλοιπη μελιτζάνα και τα υπόλοιπα τυριά.
Ανακατεύω αυγά με το γάλα και τα ρίχνω από πάνω.
Αφήνω για 1/2 ώρα να περάσει μέσα στα υλικά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 35′, 180, αντιστάσεις.

Κοινοποιήστε:

  • Tweet
  • WhatsApp

Μου αρέσει αυτό:

Like Φόρτωση...

Πρόσφατα άρθρα

  • Σάλτσα Ολλαντέζ (Hollandaise)
  • Σάλτσα Μπεαρνέζ
  • Σάλτσα Ρεμουλάντ (για μπακαλιάρο, τονοσαλάτα, μπέργκερ)
  • Παραλλαγές για αυγά “Μπενεντίκτ”
  • Ψητή πολέντα (καλαμποκάλευρο) με τυρί και ντομάτα. Ιταλική σπεσιαλιτέ

Προτείνουμε να μείνετε

αραχοβα πανσιον - διαμονη στην αραχωβα Αράχωβα: Arahova Pansion
Θεσπρωτία: Hotel Eirini Acheron
Αθανάσιος Διάκος (Φωκίδα): Το Μετερίζι
Λιτόχωρο (Πιερία): Olympus Mediterranean

Πρόσφατα σχόλια

  • Demy Nika στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
  • Έφη Γρίβα στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
  • Demy Nika στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
  • Ελένη κωνσταντα στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
  • Demy Nika στο Focaccia (Φοκάτσια) το ιταλικό ψωμί με αρωματικά

Ιστορικό

  • Ιαν 2023
  • Νοε 2022
  • Οκτ 2022
  • Σεπτέμβριος 2022
  • Αυγ 2022
  • Ιούλιος 2022
  • Ιούνιος 2022
  • Μάϊος 2022
  • Απρίλιος 2022
  • Μαρ 2022
  • Φεβ 2022
  • Ιαν 2022
  • Νοε 2021
  • Οκτ 2021
  • Σεπτέμβριος 2021
  • Αυγ 2021
  • Ιούλιος 2021
  • Ιούνιος 2021
  • Μάϊος 2021
  • Απρίλιος 2021
  • Μαρ 2021
  • Φεβ 2021
  • Ιαν 2021
  • Δεκ 2020
  • Νοε 2020
  • Οκτ 2020
  • Σεπτέμβριος 2020
  • Αυγ 2020
  • Ιούλιος 2020
  • Ιούνιος 2020
  • Μάϊος 2020
  • Απρίλιος 2020
  • Μαρ 2020
  • Φεβ 2020
  • Ιαν 2020
  • Δεκ 2019
  • Νοε 2019
  • Οκτ 2019
  • Σεπτέμβριος 2019
  • Αυγ 2019
  • Ιούλιος 2019
  • Ιούνιος 2019
  • Μάϊος 2019
  • Απρίλιος 2019
  • Μαρ 2019
  • Φεβ 2019
  • Ιαν 2019

Kατηγορίες

  • Uncategorized
  • Διαγωνισμοί
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Μυστικά & λύσεις για το Σπίτι
  • Μυστικά ζαχαροπλαστικής
  • Μυστικά μαγειρικής
  • Μυστικά Μαγειρικής και Ζαχ/κής Μελών της Ομάδας στο Facebook
  • Μυστικά που αφορούν στο σπίτι
  • Ξενοδοχεία
  • Προτάσεις για Πάρτυ
  • Συνταγές
  • Ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
  • Copyright © 2019 Secretkitchenandtravel.gr
  • Made with love by Katsampu
Translate »
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
0shares
Αρέσει σε %d bloggers: