Ταϋλανδέζικο κοτόπουλο
Συστατικά
3 κουταλιές σούπας λάδι
1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους των 2,5 εκ.
Μισή κούπα φιστίκια κάσιους
1 μικρό κρεμμύδι λεπτοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
Χυμό και ξύσμα από μισό λάιμ
1 κουταλιά σούπας (15ml) φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
Μισή κούπα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
¼ κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κουταλιές σούπας (30ml) σόγια σως
2 κουταλιές σούπας (30ml) καστανή ζάχαρη
Μία κούπα κρέμα καρύδας (όχι γάλα)
Μισό κουταλάκι τσαγιού τριμμένο γλυκάνισο
Μισό κουταλάκι τσαγιού τριμμένο κάρδαμο
Αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
3 κουταλιές σούπας κρύο νερό
Σπασμένο ροζ πιπέρι για διακόσμηση (αν έχετε)
Οδηγίες
- Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρετε το κοτόπουλο με το λάδι. Αφήστε το κοτόπουλο να ροδίσει καλά από τη μία μεριά, περίπου 5-7 λεπτά. Γυρίστε το κοτόπουλο και ψήστε το και από την άλλη μεριά. Μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο/μπολ.
- Στο ίδο τηγάνι σωτάρετε το κρεμμύδι, τη δάφνη, τα κρεμμυδάκια, τα κάσιους, και προσθέστε λίγο επιπλέον λάδι αν χρειάζεται. Μειώστε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να είναι διαφανές και μαλακό.
- Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ ανακατέψτε το κορν φλάουρ με το κρύο νερό μέχρι να διαλυθεί καλά, και προσθέστε την κρέμα καρύδας, το λάιμ (χυμό και ξύσμα), το τζίντζερ, το βασιλικό, τη σόγια, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο, το κάρδαμο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
- Μεταφέρετε το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέστε το μίγμα με την κρέμα καρύδας και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρις ότου η κρέμα πήξει ελαφρώς.
- Σερβίρετε με ρύζι ή νούντλς. Φάτε αμέσως!
thehungrybites.com