Το ιταλικό τιραμισού!
(μετάφραση: τράβα με επάνω ή ανέβασέ με)
Για το όνομα ευθύνεται ο καφές που περιέχει, γιατί μας “ανεβάζει”!
Γίνεται με σαβαγιάρ (εκείνα που μοιάζουν με μπισκοτάκια μακρουλά), οπωσδήποτε εσπρέσσο καφέ και σκόνη κακάο.
Τα δύο υλικά που σηκώνουν συζήτηση είναι το κρασί Μαρσάλα (γλυκό λευκό κρασί) που το ανακατεύουμε με τον καφέ εσπρέσσο αλλά πού να το βρεις και τα αυγά (αν θα περιέχει ή όχι)
Ενώ το τυρί μασκαρπόνε είναι απαραίτητο αν θέλουμε να κάνουμε αυθεντικό τιραμισού.
Οι ωμοί κρόκοι αυγού “ψήνονται” με το αλκοόλ καθώς το γλυκό παραμένει στο ψυγείο.
Υπάρχουν δεκάδες συνταγές, διαλέξτε αυτή που σας αρέσει.
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Μαρινάδα με μπύρα για χοιρινό
- Katerina στο Μαρινάδα με μπύρα για χοιρινό
- Demy Nika στο Γαύρος ξιδάτος (σπεσιαλιτέ Κορίνθου)
- Demy Nika στο Γαύρος ξιδάτος (σπεσιαλιτέ Κορίνθου)
- Παναγιώτης στο Γαύρος ξιδάτος (σπεσιαλιτέ Κορίνθου)
Ιστορικό
- Μάρτιος 2021
- Φεβρουάριος 2021
- Ιανουάριος 2021
- Δεκέμβριος 2020
- Νοέμβριος 2020
- Οκτώβριος 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αύγουστος 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάιος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μάρτιος 2020
- Φεβρουάριος 2020
- Ιανουάριος 2020
- Δεκέμβριος 2019
- Νοέμβριος 2019
- Οκτώβριος 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αύγουστος 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάιος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μάρτιος 2019
- Φεβρουάριος 2019
- Ιανουάριος 2019