Το ιταλικό τιραμισού!
(μετάφραση: τράβα με επάνω ή ανέβασέ με)
Για το όνομα ευθύνεται ο καφές που περιέχει, γιατί μας “ανεβάζει”!
Γίνεται με σαβαγιάρ (εκείνα που μοιάζουν με μπισκοτάκια μακρουλά), οπωσδήποτε εσπρέσσο καφέ και σκόνη κακάο.
Τα δύο υλικά που σηκώνουν συζήτηση είναι το κρασί Μαρσάλα (γλυκό λευκό κρασί) που το ανακατεύουμε με τον καφέ εσπρέσσο αλλά πού να το βρεις και τα αυγά (αν θα περιέχει ή όχι)
Ενώ το τυρί μασκαρπόνε είναι απαραίτητο αν θέλουμε να κάνουμε αυθεντικό τιραμισού.
Οι ωμοί κρόκοι αυγού “ψήνονται” με το αλκοόλ καθώς το γλυκό παραμένει στο ψυγείο.
Υπάρχουν δεκάδες συνταγές, διαλέξτε αυτή που σας αρέσει.
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Έφη Γρίβα στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Demy Nika στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Ελένη κωνσταντα στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Demy Nika στο Focaccia (Φοκάτσια) το ιταλικό ψωμί με αρωματικά
Ιστορικό
- Σεπτέμβριος 2023
- Ιούνιος 2023
- Απρίλιος 2023
- Μαρ 2023
- Φεβ 2023
- Ιαν 2023
- Νοε 2022
- Οκτ 2022
- Σεπτέμβριος 2022
- Αυγ 2022
- Ιούλιος 2022
- Ιούνιος 2022
- Μάϊος 2022
- Απρίλιος 2022
- Μαρ 2022
- Φεβ 2022
- Ιαν 2022
- Νοε 2021
- Οκτ 2021
- Σεπτέμβριος 2021
- Αυγ 2021
- Ιούλιος 2021
- Ιούνιος 2021
- Μάϊος 2021
- Απρίλιος 2021
- Μαρ 2021
- Φεβ 2021
- Ιαν 2021
- Δεκ 2020
- Νοε 2020
- Οκτ 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αυγ 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάϊος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μαρ 2020
- Φεβ 2020
- Ιαν 2020
- Δεκ 2019
- Νοε 2019
- Οκτ 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αυγ 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάϊος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μαρ 2019
- Φεβ 2019
- Ιαν 2019