Από την καλή μας φίλη Πένυ Κουκουνάρη
(Λαθούρι ή γλυκό μπιζέλι )
ΥΛΙΚΑ:
1) λαθούρια όσα θέλετε
2) 1 κούπα φασόλια
3) 1 κούπα ρεβίθια
4) ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι
5) αλατοπιπερο
6) 2 κρεμμύδια
7) λίγο ρίγανη
8) 1 κνορ λαχανικών
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Από το βράδυ μουλιαζουμε τα όσπρια με μια κουταλιά σόδα μαγειρικής
Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό να βράσουν καλά (τα ξαφρίζουμε όπως με την φασολάδα) και μόλις έχουν αρχίσει και βράζουν τους ρίχνουμε ένα κρεμμύδι στα 4 και τα αφήνουμε να λιώσουν
Παίρνουμε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε ένα κρεμμύδι στα τέσσερα,νερό,λίγο λάδι, ρίγανη και τα αφήνουμε να βράσουν μόλις βράσουν τα ρίχνουμε σιγά σιγά στην άλλη κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια μόλις δούμε ότι η υφή του φαγητού είναι σαν της φάβας ρίχνουμε λίγο λάδι και την βάζουμε στο μπλέντερ (εγώ την κάνω με ραβδομπλεντερ)
Την αφήνουμε να κρυώσει και την σερβίρουμε με λάδι από πάνω και ψιλοκομμένο κρεμμύδι (εγώ δεν βάζω κρεμμύδι δεν μου αρέσει)