Από την καλή μας φίλη Ελένη Μηλιαρά Σπαντιδάκη
Όταν σου μείνει γάλα και δε θέλεις να φτιάξεις γλυκο… Το πηζεις και το κάνεις τυρί…
Υλικά
Σε 1,5 λίτρο γάλα (π.χ.αγελαδινό) , εγώ είχα light
1κ.γ αλάτι και
Μισο κ.γ ξυνο διαλυμένο σε λίγο νερό..
(το ξυνό θα το βρείτε στα μπαχαρικά)
Εκτέλεση
Αφου βράσει το γάλα χωρίς να φουσκώσει, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύοντας με μια ξυλινη κουτάλα.,
Ρίχνουμε το αλάτι και το ξυνο…
Μετά από λίγο αρχίζει να ξεχωρίζει το τυρί από το γάλα…
Σε ένα σουρωτήρι έχουμε βάλει μια πετσέτα, ρίχνουμε μέσα το γάλα με το τυρί, τη σηκώνουμε με προσοχη, τη κλείνουμε καλά και αφήνουμε το τυρί να στραγγίξει για 1 με 2 ώρες… Εγω τη κρεμάω στη βρυση…Τέλος το βαζουμε ψυγείο…