από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Προσπαθούσα να πετύχω μια ελαφριά μπουγατσοτυροπιτα χωρίς μπεσαμελ που τη βαραίνει σε λιπαρά.
Και το πείραμα μου βγήκε. Η πιο βελούδινη τυρένια κρεμουλα.
Τα υλικά κατά προσέγγιση, με το μάτι, για τη λαμαρίνα της κουζίνας. (το ταψί το κλασσικό)
Ζεστανα μια κούπα γάλα 2%, πρόσθεσα 2 κουταλιές σούπας χοντρό σιμιγδάλι, 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ, χτυπώντας με αυγοδάρτη, ετριψα μέσα 700γρ γλυκιά μυζήθρα Καλογεράκη, ένα αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, 1 φλυτζάνι Σουρωτή και αλάτι.
Συνέχισα το χτύπημα μεχρι να γίνει κρεμώδης.
Ελάχιστο ηλιέλαιο στη λαμαρίνα, πάτησα τα φύλλα της σφολιάτας με πλάστη κι αφού τα τρύπησα έβαλα τη γέμιση.
Απο πάνω εκτός απ το ελαχιστο ηλιέλαιο, έριξα την υπόλοιπη Σουρωτή, αφού τρύπησα και χάραξα ελαφρώς για να τραβήξει τη Σουρωτή.
Ψήσιμο για 45-50′, 180-200 αντιστάσεις πάνω κάτω, ανάλογα τον φούρνο σας
Άφησα να σταθεί για 15 λεπτά. Έγινε τραγανή, νόστιμη, με αφράτη κρέμα