Η τριφτή, σαν μπισκότο βασιλόπιτα, η λιγότερο γνωστή κυρίως στις νέες νοικοκυρές.
Σήμερα θα σας δώσουμε (στα σχόλια) την αυθεντική, του Παύλου Τερκενλή από τα γνωστά ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης!
φωτο ενδεικτική της συνταγής: olivemagazine.gr
Μια αυθεντική συνταγή από τα ζαχαροπλαστεία Τερκενλή!
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. βούτυρο πρόβειο
100 γρ.βούτυρο αγελαδινό
150 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
100 γρ. γάλα
500 γρ. άχνη
10 γρ.baking powder
5 γρ. σόδα φαγητού
2 πορτοκάλια και το ξύσμα τους
1 βανίλια
1,200 γρ. αλεύρι μαλακό προαιρετικά καρύδια ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα βούτυρα με την ζάχαρη σε γρήγορη ταχύτητα μέχρι ν’ αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και τ΄ αυγά. Οταν ομογενοποιηθούν προσθέτουμε σιγά σιγά το μπέικιν, τη σόδα, το ξύσμα (και τον χυμό από τα πορτοκάλια) και την βανίλια. Σε χαμηλή ταχύτητα ή με το χέρι προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι.
Μοιράζουμε την ζύμη σε ίσα μέρη, βάζουμε νόμισμα και την τοποθετούμε στο ταψί μας.
Πασαλίβουμε με αυγό (2 χέρια) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά!