Πάμε φίλοι μας να δούμε τα γλυκά της Πάρου! Ξεκινάμε από τον ζαχαρομπακλαβά!
Από τον Αντώνη Ραγκούση!”Ο Αντώνης Ραγκούσης μεγάλωσε στον οικογενειακό φούρνο που λειτουργεί στην Παροικιά από το 1912 και είναι η τέταρτη γενιά που πατάει στα χνάρια της παράδοσης. Πηγή: www.lifo.gr”
1 1/5 κ. αμύγδαλο με τη φλούδα του 1 1/5 κ. μέλι 1 κ.σ. κανέλα σκόνη 100 γρ. σιμιγδάλι Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα Εκτέλεση Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Όταν το μέλι καραμελώσει, προσθέτουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε καλά για 7-8 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα. Ρίχνουμε την κανέλα και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν το μείγμα αποκτήσει συμπαγή υφή, είναι έτοιμο. Σερβίρουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Πηγή: www.lifo.gr