Ζύμη αλατιού για στολίδια!
1 ποτήρι αλάτι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι αλεύρι απλό
Αυτή η αναλογία κάνει πιο γυαλιστερά τα στολίδια
Αν τα χρωματίσω, βάζω 1 ποτήρι αλάτι, 2 ποτήρια αλεύρι 1 ποτήρι νερό, γίνεται πιο θαμπή ζύμη.
Ανακατεύω αλάτι με αλεύρι και προσθέτω σιγά σιγά νερό.
Θέλω μια ζύμη σαν πηλό.
Κάνω σχέδια και αν θέλω κάπου να έχει τρυπούλα την κάνω πριν τα ψήσω.
Δεν πρέπει να κολλάει στο χέρι καθόλου!
Αν μπορείτε δουλέψτε το υλικό σε ξύλινη επιφάνεια, αλλά όπου και να το κάνετε θα ρίξτε λίγο αλεύρι από κάτω.
Βάζω τα στολίδια σε λαδόκολλα, σε ταψί, ψήνω για 1-3 ώρες στους 50-80 βαθμούς ανάλογα το πάχος των στολιδών.
Αν βιάζεστε μην αυξήσετε την θερμοκρασία, θα κάνουν ρωγμές τα στολίδια.
Αν θέλετε σκούρα ή δίχρωμα στολιδια, προσθέστε κανέλλα!
φωτο: φτιάξτο μόνος σου, depositphotos
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Έφη Γρίβα στο Μύδια σαγανάκι σπεσιαλιτέ Θεσσαλονίκης
- Demy Nika στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Ελένη κωνσταντα στο Κρεατόπιτα Λιτοχώρου (πρωτοχρονιάτικη)
- Demy Nika στο Focaccia (Φοκάτσια) το ιταλικό ψωμί με αρωματικά
Ιστορικό
- Απρίλιος 2023
- Μαρ 2023
- Φεβ 2023
- Ιαν 2023
- Νοε 2022
- Οκτ 2022
- Σεπτέμβριος 2022
- Αυγ 2022
- Ιούλιος 2022
- Ιούνιος 2022
- Μάϊος 2022
- Απρίλιος 2022
- Μαρ 2022
- Φεβ 2022
- Ιαν 2022
- Νοε 2021
- Οκτ 2021
- Σεπτέμβριος 2021
- Αυγ 2021
- Ιούλιος 2021
- Ιούνιος 2021
- Μάϊος 2021
- Απρίλιος 2021
- Μαρ 2021
- Φεβ 2021
- Ιαν 2021
- Δεκ 2020
- Νοε 2020
- Οκτ 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αυγ 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάϊος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μαρ 2020
- Φεβ 2020
- Ιαν 2020
- Δεκ 2019
- Νοε 2019
- Οκτ 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αυγ 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάϊος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μαρ 2019
- Φεβ 2019
- Ιαν 2019