Από την καλή μας φίλη Ελένη Μηλιαρά Σπαντιδάκη
Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά της Κρητικής κουζίνας..το φαγητό μας σήμερα..
“Χοχλιούς Μπουμπουριστους ”
Οι συγκεκριμένοι που έφτιαξα είναι
καλοκαιρινοί,οι οποίοι δεν χρειάζονται τάισμα, τους μαγειρεύουμε αμέσως μόλις τους βρούμε
Αφού τους πλύνουμε καλά και τους αφήσουμε στο νερό για να μαλακώσουν και να ξεκολλήσουν πιο εύκολα , καθαρίζουμε καλά το καβούκι από μπροστά και πίσω και έτσι βλέπουμε ποιοί είναι ζωντανοί..
Έπειτα βάζουμε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και βάζουμε μέσα τους χοχλιούς προσθέτοντας δύο φύλλα δάφνης, ξύδι και λίγο αλάτι και ξαφρίζουμε…έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά για να βράσουν.. στο μισάωρο δοκιμάζουμε ένα αν βγαίνει από το καβούκι και τρώγεται…τους σουρωνουμε και τους ξεπλένουμε..
Τώρα.. Μπουμπουριστους τους φτιάχνουν ο καθένας λίγο διαφορετικά..εγώ θα σας πω τη δική μου εκδοχή…
Ζεσταίνω ένα τηγάνι βάζοντας λίγο λάδι ,βάζω αλάτι και ρίχνω μέσα μια στρώση από τους χοχλιούς , προσθέτοντας ρίγανη και ροζμαρι ανακατεύοντας συνεχώς και σβήνω με μπόλικο ξύδι ..στο τέλος ρίχνω από πάνω αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να πάρουν όλο το αλεύρι και κάνουν κρούστα και σερβίρω ..
Την ίδια διαδικασία κάνω μέχρι να τελειώσω όλους τους χοχλιούς…..
Καλή επιτυχία….