Secret Kitchen and Travel

Ταξίδια, Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική και πολλά άλλα

  • Μυστικά Μαγειρικής
  • Συνταγές από τα Μέλη μας
  • Συνταγές
    • Συνταγές
    • Διεθνής Κουζίνα
    • Προτάσεις για Πάρτυ
  • Ζαχαροπλαστική
  • Μυστικά για το Σπίτι
  • Διαγωνισμοί
  • Ελλάδα
    • Ταξίδια στην Ελλάδα
    • Ξενοδοχεία
Μυστικά Μαγειρικής και Ζαχ/κής Μελών της Ομάδας στο Facebook  /  29/07/2019
by Demy Nika
  • Share
  • Tweet
  • Pin
0shares

Από την καλή μας φίλη Ελένη Μηλιαρά Σπαντιδάκη

Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά της Κρητικής κουζίνας..το φαγητό μας σήμερα..
“Χοχλιούς Μπουμπουριστους ”
Οι συγκεκριμένοι που έφτιαξα είναι
καλοκαιρινοί,οι οποίοι δεν χρειάζονται τάισμα, τους μαγειρεύουμε αμέσως μόλις τους βρούμε
Αφού τους πλύνουμε καλά και τους αφήσουμε στο νερό για να μαλακώσουν και να ξεκολλήσουν πιο εύκολα , καθαρίζουμε καλά το καβούκι από μπροστά και πίσω και έτσι βλέπουμε ποιοί είναι ζωντανοί..
Έπειτα βάζουμε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και βάζουμε μέσα τους χοχλιούς προσθέτοντας δύο φύλλα δάφνης, ξύδι και λίγο αλάτι και ξαφρίζουμε…έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά για να βράσουν.. στο μισάωρο δοκιμάζουμε ένα αν βγαίνει από το καβούκι και τρώγεται…τους σουρωνουμε και τους ξεπλένουμε..
Τώρα.. Μπουμπουριστους τους φτιάχνουν ο καθένας λίγο διαφορετικά..εγώ θα σας πω τη δική μου εκδοχή…
Ζεσταίνω ένα τηγάνι βάζοντας λίγο λάδι ,βάζω αλάτι και ρίχνω μέσα μια στρώση από τους χοχλιούς , προσθέτοντας ρίγανη και ροζμαρι ανακατεύοντας συνεχώς και σβήνω με μπόλικο ξύδι ..στο τέλος ρίχνω από πάνω αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να πάρουν όλο το αλεύρι και κάνουν κρούστα και σερβίρω ..
Την ίδια διαδικασία κάνω μέχρι να τελειώσω όλους τους χοχλιούς…..
Καλή επιτυχία….

Κοινοποιήστε:

  • Tweet
  • WhatsApp

Μου αρέσει αυτό:

Like Φόρτωση...

Πλοήγηση άρθρων

Πεσκανδρίτσα στιφάδο Σκιάθου
Τυρόψωμα

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνταγή για Καβουρμά, πώς τον φτιάχνω
  • Trifle ή πουτίγκα ή γλυκό οικογενειακό εύκολο με μπαγιάτικο κέικ
  • Σούπα με ραβιόλια
  • Ζεστό ρόφημα για χάσιμο κιλών
  • Ζεστό ρόφημα κακάο

Προτείνουμε να μείνετε

αραχοβα πανσιον - διαμονη στην αραχωβα Αράχωβα: Arahova Pansion
Θεσπρωτία: Hotel Eirini Acheron
Αθανάσιος Διάκος (Φωκίδα): Το Μετερίζι
Λιτόχωρο (Πιερία): Olympus Mediterranean

Πρόσφατα σχόλια

  • Demy Nika στο Μαρινάδα με μπύρα για χοιρινό
  • Katerina στο Μαρινάδα με μπύρα για χοιρινό
  • Demy Nika στο Γαύρος ξιδάτος (σπεσιαλιτέ Κορίνθου)
  • Demy Nika στο Γαύρος ξιδάτος (σπεσιαλιτέ Κορίνθου)
  • Παναγιώτης στο Γαύρος ξιδάτος (σπεσιαλιτέ Κορίνθου)

Ιστορικό

  • Ιανουάριος 2021
  • Δεκέμβριος 2020
  • Νοέμβριος 2020
  • Οκτώβριος 2020
  • Σεπτέμβριος 2020
  • Αύγουστος 2020
  • Ιούλιος 2020
  • Ιούνιος 2020
  • Μάιος 2020
  • Απρίλιος 2020
  • Μάρτιος 2020
  • Φεβρουάριος 2020
  • Ιανουάριος 2020
  • Δεκέμβριος 2019
  • Νοέμβριος 2019
  • Οκτώβριος 2019
  • Σεπτέμβριος 2019
  • Αύγουστος 2019
  • Ιούλιος 2019
  • Ιούνιος 2019
  • Μάιος 2019
  • Απρίλιος 2019
  • Μάρτιος 2019
  • Φεβρουάριος 2019
  • Ιανουάριος 2019

Kατηγορίες

  • Uncategorized
  • Διαγωνισμοί
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Μυστικά & λύσεις για το Σπίτι
  • Μυστικά ζαχαροπλαστικής
  • Μυστικά μαγειρικής
  • Μυστικά Μαγειρικής και Ζαχ/κής Μελών της Ομάδας στο Facebook
  • Μυστικά που αφορούν στο σπίτι
  • Ξενοδοχεία
  • Προτάσεις για Πάρτυ
  • Συνταγές
  • Ταξίδια στην Ελλάδα
  • Copyright © 2019 Secretkitchenandtravel.gr
  • Made with love by Katsampu
Translate »
  • 0Facebook
  • Twitter
  • 0Pinterest
0shares
Αρέσει σε %d bloggers: