Τροφές με γλουτένη by Demy Nika 61 shares Share Tweet Pin Τροφές που περιέχουν γλουτένη και δεν το γνωρίζετε! Γλυκόριζα, τσίχλες, σοκολάτες: Το αλεύρι σίτου είναι το δεύτερο συστατικό στις σκουρόχρωμες καραμέλες, ενώ χρησιμοποιείται και σε πολλές τσίχλες για να μην κολλά το προϊόν στη συσκευασία. Σε κάποιες σοκολάτες η γλουτένη χρησιμοποιείται ως πυκνωτικός παράγοντας. Πατατάκια: Τα ίδια τα πατατάκια είναι ακίνδυνα, αλλά όσα έχουν γεύση, π.χ. μπάρμπεκιου κλπ., περιέχουν άμυλο σίτου. Αν έχτε αμφιβολία, επιλέξτε χωρίς γλουτένη. Αλλαντικά: Πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν πληρωτικά υλικά με βάση το σιτάρι, γι’ αυτό πρέπει να ελέγχετε προσεκτικά τις ετικέτες και να αποφεύγετε όσα έχουν γεύσεις, π.χ. μπάρμπεκιου ή αυτά που έχουν μέλι και συνήθως προέρχονται από άμυλο σίτου. Σάλτσα σόγιας: Αν είστε φαν της ασιατικής κουζίνας, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα περισσότερα αλμυρά συνοδευτικά περιέχουν σιτάρι. Υποκατάστατα κρέατος: Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της γλουτένης είναι η «συγκολλητική» της ικανότητα. Γι’ αυτό χρησιμοποιείται σε πολλά υποπροϊόντα κρέατος, όπως το σειτάν (υποκατάστατο κρέατος από αλεύρι ολικής άλεσης ή γλουτένη σίτου) και τα μπιφτέκια λαχανικών. Πίκλες: Οτιδήποτε περιέχει ξίδι βύνης, το οποίο φτιάχνεται από κριθάρι, πρέπει να το αποφεύγετε. Αν θέλετε να φάτε τουρσί, αναζητήστε αυτά που γίνονται από λευκό ξίδι, το οποίο δεν περιέχει γλουτένη. Μουστάρδα: Κάποιες μουστάρδες μπορεί επίσης να περιέχουν ξίδι βύνης, ενώ σε αρκετές προστίθεται αλεύρι σίτου. Η ξηρή μουστάρδα είναι γενικά πιο ασφαλής επιλογή. Αυτές οι 7 τροφές περιέχουν γλουτένη αλλά δεν το γνωρίζετε (φωτογραφίες) πηγή onmed.gr Κοινοποιήστε:TweetWhatsAppΜου αρέσει αυτό:Like Φόρτωση... Πλοήγηση άρθρων Τροφές που μας βοηθούν στην ίωσηΠόσες ελιές να τρώω την ημέρα; Share your thoughts Ακύρωση απάντησηςΗ ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Name* Email Address* Website CommentSave my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Are you human? Please solve: Δ