5 μυστικά για κουραμπιέδες!
1. Το βούτυρο πρέπει να είναι καλό, δηλαδή θα επιλέξετε ένα που συνήθως είναι σε βαζάκι (αιγοπρόβειο) ή το τύπου Κερκύρας. Υπάρχουν πολλά βούτυρα στο εμπόριο, διαλέξτε ένα λίγο ακριβότερο αλλά να ξέρετε αξίζει, θα δώσει στον κουραμπιέ απιθανη μυρωδιά
2. Τα αμύγδαλα, κομματιαστά ή ολόκληρα, πρέπει λίγο να τα καβουρντίζετε
3. Χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ, την ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν
4. Για να γίνουν τραγανοί, το βούτυρο να είναι κρύο (γι αυτό θέλουμε το βούτυρο σε ημιρευστή μορφή που υπάρχει στο εμπόριο στα βαζάκια
5. Όταν θα αρχίσετε να βάζετε το αλεύρι θα μειώσετε την ταχύτητα στο ελάχιστο
Πρόσφατα άρθρα
Προτείνουμε να μείνετε
Πρόσφατα σχόλια
- Demy Nika στο Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας
- Παναγιώτης στο Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας
- Demy Nika στο Το σωστό σιρόπιασμα στα γλυκά ταψιού
- Λαμπρινή Τρουμπούκη στο Το σωστό σιρόπιασμα στα γλυκά ταψιού
- aA στο Κουνέλι τσιγαριαστό (σπεσιαλιτέ Κρήτης)
Ιστορικό
- Μάιος 2024
- Νοέμβριος 2023
- Σεπτέμβριος 2023
- Ιούνιος 2023
- Απρίλιος 2023
- Μάρτιος 2023
- Φεβρουάριος 2023
- Ιανουάριος 2023
- Νοέμβριος 2022
- Οκτώβριος 2022
- Σεπτέμβριος 2022
- Αύγουστος 2022
- Ιούλιος 2022
- Ιούνιος 2022
- Μάιος 2022
- Απρίλιος 2022
- Μάρτιος 2022
- Φεβρουάριος 2022
- Ιανουάριος 2022
- Νοέμβριος 2021
- Οκτώβριος 2021
- Σεπτέμβριος 2021
- Αύγουστος 2021
- Ιούλιος 2021
- Ιούνιος 2021
- Μάιος 2021
- Απρίλιος 2021
- Μάρτιος 2021
- Φεβρουάριος 2021
- Ιανουάριος 2021
- Δεκέμβριος 2020
- Νοέμβριος 2020
- Οκτώβριος 2020
- Σεπτέμβριος 2020
- Αύγουστος 2020
- Ιούλιος 2020
- Ιούνιος 2020
- Μάιος 2020
- Απρίλιος 2020
- Μάρτιος 2020
- Φεβρουάριος 2020
- Ιανουάριος 2020
- Δεκέμβριος 2019
- Νοέμβριος 2019
- Οκτώβριος 2019
- Σεπτέμβριος 2019
- Αύγουστος 2019
- Ιούλιος 2019
- Ιούνιος 2019
- Μάιος 2019
- Απρίλιος 2019
- Μάρτιος 2019
- Φεβρουάριος 2019
- Ιανουάριος 2019