5 μυστικά για κουραμπιέδες!
1. Το βούτυρο πρέπει να είναι καλό, δηλαδή θα επιλέξετε ένα που συνήθως είναι σε βαζάκι (αιγοπρόβειο) ή το τύπου Κερκύρας. Υπάρχουν πολλά βούτυρα στο εμπόριο, διαλέξτε ένα λίγο ακριβότερο αλλά να ξέρετε αξίζει, θα δώσει στον κουραμπιέ απιθανη μυρωδιά
2. Τα αμύγδαλα, κομματιαστά ή ολόκληρα, πρέπει λίγο να τα καβουρντίζετε
3. Χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ, την ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν
4. Για να γίνουν τραγανοί, το βούτυρο να είναι κρύο (γι αυτό θέλουμε το βούτυρο σε ημιρευστή μορφή που υπάρχει στο εμπόριο στα βαζάκια
5. Όταν θα αρχίσετε να βάζετε το αλεύρι θα μειώσετε την ταχύτητα στο ελάχιστο
