Το πιο σημαντικό μέρος της τούρτας!
7 κανόνες!
Έχουμε γράψει 1-2 μυστικά πριν καιρό, αν πατήσετε στην αναζήτηση της ομάδας θα τα βρείτε, τώρα θα το αναλύσουμε περισσότερο.
Θα ασχοληθούμε με το παντεσπάνι που το κοβετε σε δύο μέρη, για 2 στρώσεις στην τούρτα σας.
1. κοσκινίζουμε το αλεύρι, να αποκτήσει αέρα
2. μόλις τελειώσουμε με το μίξερ, το μίγμα το βάζουμε αμέσως στον προθερμασμένο φούρνο, να μην χάσει τον αέρα του.
3. δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου, παρά μόνον στα τελευταία λεπτά, για να δοκιμάσουμε αν ψήθηκε
4. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε με ένα ξύλινο σουβλάκι, το τρυπάμε μέχρι μέσα, αν αφήσει ίχνη από ζύμη, θέλει άλλα 5′-6′.
5.Βάζουμε βούτυρο αγελαδινό, καλής ποιότητας, όχι μαργαρινες, και θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου
6.Για να καταλάβουμε πριν το βάλουμε στον φούρνο αν κάναμε σωστή ζύμη, με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη ζύμη και την χτυπάμε στο χείλος του κάδου να πέσει μέσα, αν πέφτει άνετα, είμαστε οκ, αν δυσκολεύεται προσθέτουμε λίγο νερό και χτυπάμε 1′ .
7. Πάντα βάζουμε βουτυρωμένη! λαδόκολλα στην φόρμα μας!
Κόβουμε την λαδόκολλα στο μέγεθος του πάτου της φόρμας και την βουτυρώνω!
και μην ξεχνάτε να βάλετε το παντεσπάνι πάνω σε σχάρα μόλις βγει
πηγή caruso.gr
φωτο: i-food gr by Giorgio Spanakis
7 κανόνες!
Έχουμε γράψει 1-2 μυστικά πριν καιρό, αν πατήσετε στην αναζήτηση της ομάδας θα τα βρείτε, τώρα θα το αναλύσουμε περισσότερο.
Θα ασχοληθούμε με το παντεσπάνι που το κοβετε σε δύο μέρη, για 2 στρώσεις στην τούρτα σας.
1. κοσκινίζουμε το αλεύρι, να αποκτήσει αέρα
2. μόλις τελειώσουμε με το μίξερ, το μίγμα το βάζουμε αμέσως στον προθερμασμένο φούρνο, να μην χάσει τον αέρα του.
3. δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου, παρά μόνον στα τελευταία λεπτά, για να δοκιμάσουμε αν ψήθηκε
4. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε με ένα ξύλινο σουβλάκι, το τρυπάμε μέχρι μέσα, αν αφήσει ίχνη από ζύμη, θέλει άλλα 5′-6′.
5.Βάζουμε βούτυρο αγελαδινό, καλής ποιότητας, όχι μαργαρινες, και θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου
6.Για να καταλάβουμε πριν το βάλουμε στον φούρνο αν κάναμε σωστή ζύμη, με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη ζύμη και την χτυπάμε στο χείλος του κάδου να πέσει μέσα, αν πέφτει άνετα, είμαστε οκ, αν δυσκολεύεται προσθέτουμε λίγο νερό και χτυπάμε 1′ .
7. Πάντα βάζουμε βουτυρωμένη! λαδόκολλα στην φόρμα μας!
Κόβουμε την λαδόκολλα στο μέγεθος του πάτου της φόρμας και την βουτυρώνω!
και μην ξεχνάτε να βάλετε το παντεσπάνι πάνω σε σχάρα μόλις βγει
πηγή caruso.gr
φωτο: i-food gr by Giorgio Spanakis
