Πώς θα κόψω το παντεσπάνι;
1. με μαχαίρι μεγάλο με δοντια (πριονωτό για ψωμί)
2. με κλωστή
3. με την χρήση και των δύο
Προσωπικά χρησιμοποιώ την 3η λύση.
Δηλαδή, αφού κρυώσει καλά, (πολύ καλά!) το παντεσπάνι, γύρω γύρω με το μαχαίρι και στο ίδιο ύψος πάντα, κάνω μικρά οριζόντια κοψίματα.
Μετά, με χοντρή κλωστή (κάνω 3-4 κάτια με μονή κλωστή για να χοντρύνει) αρχίζω να βάζω την κλωστή σε ένα σημείο που έκοψα και με προσοχή, την σπρώχνω πιο μέσα, κουνόντας την και δεξια-αριστερά.
Έτσι, με την βοήθεια όλων των σημείων που έχω “μαρκάρει”, τελειώνω, σαν να πνίγω το παντεσπάνι! Σταυρώνω δηλαδή τα χέρια μου, να κοπεί εντελώς
Έτοιμο! Με προσοχή το πάνω το χωρίζω από το κάτω!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ! συνήθως το παντεσπάνι κάνει ένα φούσκωμα στη μέση κατά το ψήσιμο, αυτό το φούσκωμα θα το αφαιρέσετε, αλλιώς το παντεσπάνι θα έχει έναν “λόφο” στη μέση και η τούρτα θα βγει αλλόκοτη!
φωτο: daddy-cool.gr., youtube