Υλικά για 12 μπιφτέκια
1 κιλό κιμά (περασμένο 2 φορές από τον χασάπη αν γίνεται)
2 αυγά
4 κρεμμύδια (θα τα σωτάρετε ελαφρά με νερό+λάδι σε ένα μικρό σκεύος για να διώξουν την σπιρτάδα)
6 φρυγανιές + 1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο (μόνο ψίχα)
3/4 νεροπότηρο (μεσαίο μέγεθος) λάδι
3/4 νεροπότηρο γάλα (μεσαίο μέγεθος)
2 κ.γλ. κορν φλαουρ
1 κ.σ. ξίδι
μαϊντανό-δυόσμο
1 κ.γλ. μπαχαρικό για κιμά (αν έχετε) αλλιώς ή κύμινο ή μπαχάρι
Εκτέλεση
Σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια ψιλοκομμμένα να φύγει η σπιρτάδα , να μην μας ενοχλούν στο στομάχι
Μουσκεύουμε σε νερό την φέτα ψωμιού και την στίβουμε ελαφρά
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπωλ και ανακατεύουμε αρκετά καλά
Στο τέλος ρίχνουμε το γάλα!
Μετά συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να απορροφηθεί καλά το γάλα
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Μετά πλάθουμε και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα
Ψήνουμε ή στον αέρα στους 180 για 20′ ή στο γκριλ στους 200 για 15′
Τα γυρνάμε να ψηθούν ακόμα λίγο, να πάρουν χρώμα