Τυροπιτάκια-λουλουδάκια
Υλικά για την ζύμη
1 Κουταλιά μαγιά ξερή
1 φλυτζ. χλιαρό γάλα
1 Κουταλιά ζάχαρη
1 φλυτζ. χλιαρό γάλα
1 Κουταλιά ζάχαρη
4 φλυτζ. αλεύρι
1κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
1/2 φλυτζ. ηλιέλαιο
1κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
1/2 φλυτζ. ηλιέλαιο
ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση
200 g φέτα τριμμένη
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για τη γέμιση και ένα για άλειμμα
3-4 φέτες καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
200 g φέτα τριμμένη
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για τη γέμιση και ένα για άλειμμα
3-4 φέτες καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύω τα 3 πρώτα υλικά της ζύμης και αφήνουμε για 10 min, να αφρίσει η μαγιά.
Κατόπιν σε ένα μεγάλο μπωλ έχω αναμείξει το αλεύρι με το αλάτι και εκεί προσθέτω το μίγμα της μαγιάς , και όλα τα υπόποιπα υλικά . Ανακατεύω και ζυμώνω ελαφρά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει μιά ωραία ελαστική ζύμη.
Αφήνω σε μέρος ζεστό για 30 min , μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αναμιγνύω τα 3 πρώτα υλικά της ζύμης και αφήνουμε για 10 min, να αφρίσει η μαγιά.
Κατόπιν σε ένα μεγάλο μπωλ έχω αναμείξει το αλεύρι με το αλάτι και εκεί προσθέτω το μίγμα της μαγιάς , και όλα τα υπόποιπα υλικά . Ανακατεύω και ζυμώνω ελαφρά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει μιά ωραία ελαστική ζύμη.
Αφήνω σε μέρος ζεστό για 30 min , μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στο μεταξύ ετοιμάζω τη γέμιση: Τρίβω τη φέτα, αναμιγνύω ένα αυγό και λίγο ψιλοκομμένο καπνιστό ζαμπόν ή γαλοπούλα.
Μοιράζω τη ζύμη σε 16 μπαλάκια και ανοίγω το καθένα σε φυλλαράκι (όχι πολύ λεπτό).
Μοιράζω τη ζύμη σε 16 μπαλάκια και ανοίγω το καθένα σε φυλλαράκι (όχι πολύ λεπτό).
Κάνω στο φύλλο 4 χαρακιές όπως βλέπετε στην φωτογραφία που δεν φτάνουν όμως στο κέντρο , γιατί εκεί μπαίνει η γέμιση.
Μετά κλείνω τα τέσσερα κομμάτια με τον τρόπο που φαίνεται στις φωτογραφίες.
Έτσι σχηματίζεται το όμορφο λουλουδάκι – ζαμπονοτυροπιτάκι.
Μετά κλείνω τα τέσσερα κομμάτια με τον τρόπο που φαίνεται στις φωτογραφίες.
Έτσι σχηματίζεται το όμορφο λουλουδάκι – ζαμπονοτυροπιτάκι.
συνταγή από toftiaxa.gr -Easy Turkish Recipes.(christiespicnic)