ΥΛΙΚΑ
- ½ πακ. φύλλο κρούστας
- ½ κιλό φέτα
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 3 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s
- 2-3 κ.γ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κρόκο αβγού
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα τριμμένη, πιπέρι, τον δυόσμο πολύ ψιλοκομμένο και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Κόβουμε τα φύλλα της κρούστας σε 4 φαρδιές κάθετες λουρίδες 5-7 εκατοστών και χρησιμοποιούμε 1 φύλλο για την κάθε φλογέρα.
Τοποθετούμε σε κάθε φύλλο περίπου 2 κουταλιές σούπας γέμιση, κλείνουμε το φύλλο από δεξιά και αριστερά και τυλίγουμε ρολάροντας σφιχτά.
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι αλειμμένο με το ελαιόλαδο, με το κλείσιμό τους προς τα κάτω. Χτυπάμε το κρόκο με μια κουταλιά νερό. Αλείφουμε τις φλογέρες με ελαιόλαδο και μετά με τον κρόκο για να πάρουν χρώμα κατά το ψήσιμο. Για πιο τραγανή κρούστα ραντίζουμε ελαφρά με νερό πριν τα βάλουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά έως ότου το φύλλο ροδίσει.
Τρώγονται πολύ ευχάριστα σκέτα, αλλά αν θέλουμε μπορούμε να τα σερβίρουμε με λίγο μέλι ή ραντισμένα με λίγο ανθόνερο.
συνταγή από το 2012 chef στον αέρα