(Συνταγή από cookpad, η συνταγή έχει κοπανισμένα αμύγδαλα, μπορείτε να βάλετε και κομμένα)
1 ποτήρι νερού βούτυρο κατσικίσιο
1 ποτήρι νερού νισεστέ
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 φλ.τσαγιού αμύγδαλα κοπανισμένα
2 1/2 ποτήρια νερού νερό
1 κ.σ. λεμόνι
ζάχαρη άχνη
1 ποτήρι νερού βούτυρο κατσικίσιο
1 ποτήρι νερού νισεστέ
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 φλ.τσαγιού αμύγδαλα κοπανισμένα
2 1/2 ποτήρια νερού νερό
1 κ.σ. λεμόνι
ζάχαρη άχνη
Αφού έχουμε ξεφλουδίσει τα αμύγδαλα, τα τρίβουμε στο multi ή τα χτυπάμε στο γουδί και μαζεύουμε ένα φλυτζάνι του τσαγιού.
Από το βούτυρο παίρνουμε 3 κ.σούπας και καβουρδίζουμε τα κοπανισμένα αμύγδαλα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το υπόλοιπο βούτυρο, 2 ποτήρια νερό και βράζουμε.
Σε 1/2 ποτήρι νερό διαλύουμε το νισεστέ.
Μόλις βράσει το μείγμα στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε το νισεστέ διαλυμένο, τα αμύγδαλα και το λεμόνι. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε να κρυώσει, τα πλάθουμε μπαλάκια και τα περνάμε απά ζάχαρη άχνη σαν λουκούμια