Στις Σέρρες θα δοκιμάσουμε και την “πλέσκα”!
Βλάχικη πίτα, σπάνια συνταγή και μάλιστα θα σας την δώσουμε!
Γρήγορη πίτα, απίθανη και πανόστιμη!
(συνταγή-μικρή φωτο: νηστικό αρκούδι, μεγάλη φωτό Βλάχικη κουζίνα)
2 αβγά
½ ποτήρι καλαμποκέλαιο
αλάτι
½ κιλό φέτα
800 γρ. πράσα ζεματισμένα
750 γρ. καλαμποκάλευρο
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Βλάχικη πίτα, σπάνια συνταγή και μάλιστα θα σας την δώσουμε!
Γρήγορη πίτα, απίθανη και πανόστιμη!
(συνταγή-μικρή φωτο: νηστικό αρκούδι, μεγάλη φωτό Βλάχικη κουζίνα)
2 αβγά
½ ποτήρι καλαμποκέλαιο
αλάτι
½ κιλό φέτα
800 γρ. πράσα ζεματισμένα
750 γρ. καλαμποκάλευρο
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Η πλέσκα είναι είδος βλάχικης πίτας. Παρόμοια πίτα φτιάξαμε στον παλιό Άγιο Αθανάσιο το Φεβρουάριο του 2006 (βλ. Παρόμοιες Συνταγές). Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και πάρα πολύ νόστιμη!
Σε μια μεγάλη μπασίνα ανακατεύουμε με το χέρι τα 650 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι και λάδι, προσθέτοντας σιγά-σιγά νερό μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό.
Λαδώνουμε το ταψί που θα ψήσουμε την πίτα, βάζουμε μέσα το ζυμάρι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
Χτυπάμε τα αβγά και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ μαζί με τα πράσα και την τριμμένη φέτα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη.
Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο, μουσκεύουμε με λάδι και νερό και ψήνουμε την πίτα στους 180οC για περίπου 1 ώρα, αντιστάσεις.