Υλικά
1 κιλό ακτινίδια (μικρά, λίγο άγουρα)
1,2 κιλά ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
5 φύλλα αρμπαρόριζα
15 ψίχες αμύγδαλα
1 κιλό ακτινίδια (μικρά, λίγο άγουρα)
1,2 κιλά ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
5 φύλλα αρμπαρόριζα
15 ψίχες αμύγδαλα
Παρασκευή
Ξεφλουδίζουμε από την προηγούμενη τα ακτινίδια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα την επομένη σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας το νερό για 30 περίπου λεπτά. Το κατεβάζουμε και την επομένη μέρα το ξαναβράζουμε, προσθέτοντας την αρμπαρόριζα σε τούλι μέχρι που να δέσει το σιρόπι οριστικά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκορπίζουμε μέσα τα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα.
Ξεφλουδίζουμε από την προηγούμενη τα ακτινίδια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα την επομένη σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας το νερό για 30 περίπου λεπτά. Το κατεβάζουμε και την επομένη μέρα το ξαναβράζουμε, προσθέτοντας την αρμπαρόριζα σε τούλι μέχρι που να δέσει το σιρόπι οριστικά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκορπίζουμε μέσα τα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα.