ΑΛΜΗ ΓΙΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
Αν θέλετε το κοτόπουλο ή τον κόκκορα ή την γαλοπούλα σας “λουκούμια”, τότε θα κάνετε αυτή την άλμη και θα βάλετε μέσα το πουλερικό σε μια λεκάνη για όλο το βράδυ στο ψυγείο!
Υλικά της άλμης: (διπλασιάστε ή τριπλασιάστε ανάλογα το μέγεθος, πρέπει να καλύπτεται το πουλερικό)
1+1/2 λίτρο νερό
2 δάφνες
φλούδες από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
5 κλαράκια δεντρολίβανο
100 g. αλάτι
40 g. ζάχαρη
1 κλαράκι λεβάντα ή αρμπαρόριζα
Άλμη:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε στο ένα λίτρο νερού τα υλικά της άλμης μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και η ζάχαρη. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό και αφήνουμε να κρυώσει. Τότε, βάζουμε μέσα το κοτόπουλο, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε όλη νύχτα.*
Βγάζουμε το κοτόπουλο από την άλμη 1 ώρα πριν το ψήσιμο. Πετάμε την άλμη και το σκουπίζουμε.
*Η άλμη πρέπει να καλύπτει το πουλερικό.
Μετά φουρνιζουμε κανονικά αλείφοντας το πουλερικο με λάδι, μουστάρδα, λεμόνι κλπ μπαχαρικά της αρεσκείας μας και τις πατάτες