Από την συντονίστριά μας Ελένη Μουχτάρη
Υλικα:
1 κιλο αλευρι γ.ο.χ(και λιγο παραπανω)
1φακελακι μαγια
Μισο κιλο γαλα χλιαρο
3 αυγα
1 κουταλάκι του γλυκου ζαχαρη
Λιγο αλατι
2 φλυτζανακια του καφε ηλιελαιο
1κουταλια σουπας ξυδι
Για την γεμιση:τυρι,λουκανικα,αλλαντικα ψιλοκομμενα..
Σε μια λεκανη εριξα το χλιαρο γαλα και μεσα διελυσα την μαγια..στη συνεχεια προσθεσα τα αυγα ανακατεψα καλα και εριξα και τα υπολοιπα υλικα μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη που να μην κολλαει..
Η συνταγη γραφει 1 κιλο αλλα συμπληρωσα και αλλο γιατι κολλουσε θα το καταλαβετε..
Άφησα τη ζυμη να ξεκουραστει..στην συνεχεια την εκανα σαν φραντζολα και χωρισα σε 8 κομματια και που τα ανοιγα σε φυλλο και τα χαραξα σε τριγωνακια….
Έβαλα στην αρχη την γεμιση (τυρι,λουκανικακια,ψιλοκομμενα αλλαντικα)εγω εκανα μισα με τυρι και μισα με αλλαντικα και προσθεσα μεσα σπιτικη σαλτσα παπρικας(ή κετσαπ)και τυλιγα προς τα πανω..εψησα στους 180 μεχρι να ροδισουν..
Και ένα μικρό μυστικόοοο!!!!μολις βγηκαν απο το φουρνο και οπως ηταν ζεστα με τα δάχτυλα του χεριού πήρα ελάχιστο βούτυρο και αλειψα για να γυαλίζουν….
Καλή επιτυχία 😉😘