Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Ζύμη:
150ml χλιαρό γάλα, (έβαλα ελαφρύ),
2 κουταλιές σούπας ξηρή μαγιά,
80γρ άχνη,
100γρ λιωμένο βούτυρο,
1 αυγό,
1 βανίλια με άρωμα πορτοκαλιού ,
ελάχιστο αλάτι
και 550-600 γρ αλεύρι γοχ.
Αφήνω να φουσκώσει για 30′.
Κρέμα :
500ml κρύο γάλα,
20γρ κορν φλαουρ
100γρ ζάχαρη.
Σιγοβραζω ανακατεύοντας και στο τέλος βάζω 2 βανιλιες κι ελάχιστο αλάτι.
Ανοίγω τη ζύμη σε πολύ μεγάλο φύλλο και αρχίζω να διπλωνω σε φάκελο, αλειφοντας κάθε δίπλα με λίγο βούτυρο.
Συνολικά θα χρειαστεί 80γρ λιωμένο βούτυρο.
Βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα.
Μετά ξανα-ανοιγω φύλλο και απλώνω επάνω την κρέμα και τσιπς κουβερτούρας.
Κόβω στενές λωρίδες, σηκώνω τις άκρες και στριφογυριζω .
Ψήσιμο στους 160 στον αέρα για μισή ώρα. Αφού κρυώσουν διαλύω 50γρ άχνη με 3 κουταλάκια νερό και αλειφω με πινέλο. Γίνονται αφράτα και αρωματικά.