Από την καλή μας φίλη Κατερίνα Ανδριτσάκη
Αλμυρό cheese cake με κιτρινοκούλουρα Αστυπάλαιας
-1 συσκευασία κιτρινοκούλουρα Αστυπάλαιας (στα σούπερ μάρκετ) ή όποιο άλλο παξιμάδι σας αρέσει τριμμένα στο μούλτι
-Ελαιόλαδο
-Δυο -τρεις ή περισσότερες φρέσκιες τομάτες στον τρίφτη, ανάλογα των παξιμαδιών. αλάτι-ρίγανη
-Κατίκι Δομοκού ή ξινομυζήθρα Κρήτης (ποσότητα ανάλογη με τα παξιμάδια)
Ανακατεύω το τριμμένο παξιμάδι με λάδι και λίγο ζουμί από την τριμμένη τομάτα μέχρι να γίνει συμπαγές .
Τοποθετώ σε ατομικά τσέρκια ή σε φόρμα με κούμπωμα και πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί η βάση του cheese cake .
Προσθέτω μια στρώση τυρί σε πάχος μεγαλύτερο από το πάχος της βάσης πιέζοντας ομοίως με κουτάλι .
Τελειώνω με τη φρέσκια τριμμένη τομάτα που έχω αλατίσει και ρίξει ρίγανη .
Τοποθετώ στο ψυγείο για μερικές ώρες και ξεφορμάρω με προσοχή .
Ταιριάζει ως ορεκτικό με τα ψητά της Τσικνοπέμπτης .