Σας δίνουμε την συνταγή για το αρνάκι με γιουφκάδες!
1.200 γρ. αρνάκι (από σπάλα, χωρίς κόκκαλο)
1 πακέτο γιουφκάδες με αβγά (υπάρχουν και σε σούπερ μάρκετ)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
1 κουτ. γλυκού κοφτό κανέλα
1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
μαύρο πιπέρι
Eκτέλεση
Kόβουμε το αρνάκι σε μερίδες, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Bάζουμε το βούτυρο να κάψει σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά, για 20 λεπτά περίπου. Bάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να γίνει διαφανές. Προσθέτουμε τον πελτέ αραιωμένο με λίγο νερό, δύο ποτήρια ζεστό νερό, το αλάτι, την κανέλα και το πιπέρι. Xαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 1 ώρα περίπου. Bράζουμε τους γιουφκάδες σε άφθονο αλατισμένο νερό και σουρώνουμε. Mεταφέρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και απλώνουμε από πάνω το κοκκινιστό αρνάκι και όλη του τη σάλτσα.
συνταγή neoskosmos.com