Σπεσιαλιτέ Λάρισας! (την συναντάμε και στην Κρήτη)
2,5 κιλά μπούτι αρνιού.
¼ του κιλού (250γρ) κεφαλοτύρι. **
7-8 σκελίδες σκόρδο.
100 γραμ. αμπελόφυλλα.
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη.
¼ του κιλού (250γρ) κεφαλοτύρι. **
7-8 σκελίδες σκόρδο.
100 γραμ. αμπελόφυλλα.
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη.
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Ξεκοκκαλίζουμε το κρέας και
το απλώνουμε στον πάγκο-Δεν το κόβουμε.
Κόβουμε το τυρί σε κύβους μικρούς
και τους απλώνουμε πάνω στο κρέας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα σκόρδα
και τα απλώνουμε από πάνω.
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα αμπελόφυλλα
και τα απλώνουμε πάνω στο κρέας
με τα υλικά του.
Ρίχνουμε ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Τυλίγουμε το κρέας ρολό
τα αμπελόφυλλα να είναι απ’ έξω
και όλο μαζί το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
το απλώνουμε στον πάγκο-Δεν το κόβουμε.
Κόβουμε το τυρί σε κύβους μικρούς
και τους απλώνουμε πάνω στο κρέας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα σκόρδα
και τα απλώνουμε από πάνω.
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα αμπελόφυλλα
και τα απλώνουμε πάνω στο κρέας
με τα υλικά του.
Ρίχνουμε ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Τυλίγουμε το κρέας ρολό
τα αμπελόφυλλα να είναι απ’ έξω
και όλο μαζί το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ:
180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
(**κάπου διάβασα ότι πιο σωστό είναι να βάλουμε μαλακό κατσικίσιο τυρί)
φωτο από το lifo.gr και tripadvisor.com