ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΑΡΤΙΝΟ!
(Αρνάκι αυγολέμονο με ρύζι στον φούρνο)
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρνί
1-2 ποτήρια ρύζι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο 3 αυγά
(αν θέλετε προσθέστε και 10 φύλλα μαρούλι)
χυμός από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το αρνί και το κόβουμε σε μερίδες. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε τις μερίδες του κρέατος σε ένα ταψί και ψήνουμε με βούτυρο.
Όταν είναι έτοιμο το κρέας (περίπου 30λεπτά ψήσιμο σε δυνατό φούρνο για κάθε μισό κιλό κρέας είναι ο κανόνας), ρίχνουμε το ρύζι μαζί με καυτό νερό.
Η αναλογία είναι ένα ποτήρι ρύζι προς δυόμιση ποτήρια νερό. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι, φτιάχνουμε το αυγολέμονο, χτυπώντας τα αυγά με λεμόνι και περιχύνουμε. Βάζουμε πάλι το φαγητό στο φούρνο για να κάνει μια κρούστα στην επιφάνεια του.
Καλή επιτυχία!
πηγη discoverarta.gr, φωτογραφία από Γαστρονομικό Περίπλου