ΧΕΡΑΚΙ ΑΡΝΙΣΙΟ ΑΡΓΟΨΗΜΕΝΟ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΣΥΚΙΑΣ ΣΕ ΓΑΣΤΡΑ
Από την καλή μας φίλη Κατερίνα Ανδριτσάκη
“…η παρουσία του σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας Jean Marie Hoffmann στα πλαίσια του φεστιβάλ φιστικιού που γίνεται κάθε χρόνο στα μέσα Σεπτεμβρίου στην Αίγινα , που , εμπνεόμενος από τα ελληνικά υλικά (και την ελληνίδα μαμά του) δημιούργησε τη συνταγή που ακολουθεί .
Μεγάλος λάτρης της μεσογειακής κουζίνας και θιασώτης του «zero waste» χρησιμοποιεί (ακόμα και)τα πιο ταπεινά υλικά για να δημιουργήσει θαύματα !
Απολαύστε τη συνταγή του!
ΥΛΙΚΑ
6 φύλλα συκιάς
1,5 κιλό χεράκι αρνίσιο
2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
3 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
100 γρ λευκό κρασί
2 κ.σ. μέλι
250 γρ κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 ξύλο κανέλας
1 λεμόνι
150 γρ βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
200 γρ αλεύρι γοχ
νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (στον αέρα)
Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα συκιάς και τοποθετούμε στον πάτο της γάστρας .
Αλατοπιπερώνουμε το αρνί και αφού το αλείψουμε με τη μουστάρδα το τοποθετούμε στη γάστρα .
Προσθέτουμε θυμάρι, κρασί, μέλι και κρεμμύδια κομμένα στα 4, σκόρδο, κανέλα και λεμόνι κομμένο κι αυτό στα 4, βούτυρο και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα συκιάς .
Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και σφραγίζουμε το γείσο της με ζυμάρι που δημιουργούμε ανακατεύοντας το αλεύρι με νερό .
Ψήνουμε για 3,5 ώρες κατεβάζοντας τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140 βαθμούς .
Photo συνταγής : Ensemble/μαζί , εκδόσεις Ιανός