Αρωματικό λάδι! Πώς το κάνω;
Υλικά
- 750 ml υψηλής ποιότητας λάδι (ελαιόλαδο, καρυδέλαιο, σησαμέλαιο)
- βότανα (π.χ. δενδρολίβανο)
- αρωματικά φρούτα ή λαχανικά (π.χ. λεμόνι, σκόρδο, κρεμμύδια, τσίλι)
- ένα κατάλληλο μπουκάλι
Προσθέστε στο λάδι τα αρωματικά υλικά από το μπαλκόνι σας, όπως σκόρδο, κρεμμύδια, καυτερές πιπεριές ή λεμόνια. Βεβαιωθείτε ότι τα πάντα καλύπτονται πλήρως από το λάδι και το μπουκάλι είναι ερμητικά κλειστό. Αποθηκεύστε το για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Συμβουλή: Διατηρείται έως και έξι μήνες!
Τέλειο με τη σαλάτα σας. Διασκορπίστε βρώσιμα λουλούδια πάνω στα φύλλα της σαλάτας πριν το σερβίρισμα για να ομορφύνετε το πιάτο.
πηγή gardena.com