Μεσανατολίτικη συνταγή, την συναντάμε και στην Τουρκία
Υλικά
3 μελιτζάνες μακρόστενες (όχι φλάσκες)
5 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. λάδι
χυμός από 1/2 λεμόνι
1/2 κ.γλ. ξερή μέντα ή 1/2/ κ/γλ πάπρικα γλυκιά
μια τσιμπιά αλάτι
Εκτέλεση
Ψήνετε τις μελιτζάνες στους 180-200 βαθμούς για 30, μέχρι να μαλακώσουν
5′ πριν τις βγάλετε, αραδιάστε τις σκελίδες στο ταψί
Βγάζετε να κρυώσουν μελιτζάνες και σκελίδες
Βγάζετε την ψίχα από τις μελιτζάνες και την βάζετε σε μπωλ. Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες και τις πατάτε να λιώσουν
Μετά βάζετε τον χυμό, το γιαούρτι και όλα τα υλικά
Δοκιμάζετε αν κάτι θέλετε περισσότερο ανάλογα τα γούστα σας
πηγη turkeysforlife