(συνταγή από http://mageirikhkaisuntages.blogspot.com)
Σε κάθε περιοχή έχει και την ονομασία της στην Λαμία την λένε Μπαμπανέτσα !!!
Πιτούλα πεντανόστιμη χωρίς φύλλο με καλαμποκάλευρο.
800γρ καλαμποκάλευρο (το κίτρινο κλασσικό καλαμποκάλευρο)
1.5 κούπα λάδι
2-3 κ.σ. Βιτάμ
Μισό κιλό σπανάκι
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
3 πράσα
1 ματσάκι σέσκουλα
1/2 κιλό τυρί φέτα
1/2 κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
αλάτι πιπέρι.
Βουτυρώνουμε καλά με τις 2 κ.σ. Βιτάμ το μεγάλο ταψί της κουζίνας και ρίχνουμε με το χέρι μας μια στρώση καλαμποκάλευρο το ραντίζουμε με την μισή κούπα λάδι και από πάνω ρίχνουμε ραντιστά νερό με τη χούφτα μας προσπαθώντας να κάνουμε χυλό σιγά σιγά.
Φτιάχνουμε τη γέμιση κόβοντας όλα τα χορταρικά σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι το τυρί μισή κούπα λάδι αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε όλη τη γέμιση από πάνω από το χυλό που φτιάξαμε και πατάμε με κουτάλι ή με τα χερια μας να πάει παντού.
Από πάνω ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το καλαμποκάλευρο νερό και την μισή κούπα λάδι.(Αν δεν μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία αυτή πολύ πιο εύκολο είναι με το καλαμποκάλευρο το νερό και το λάδι να φτιάξετε ένα χυλό και να στρώσετε το μισό κάτω στο ταψί και το άλλο μισό από πάνω.)Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε πάνω στην πίτα μας λίγο λάδι και κομματάκια Βιτάμ.
Ψήνουμε για 1 ώρα και κάτι μέχρι να ξεροψηθεί καλά πάνω κάτω.
(Ioanna Stefanaki-οι χρυσοχέρες-ηδες)