Μπακαλιάρος πλακί (σπεσιαλιτέ Εύβοιας)
Ρίχνουμε στο ταψί Νο 34 κατά σειρά:
- 1/2 πιάτο βαθύ κρεμμύδια κομμένα φετούλες λεπτές
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- πιπέρι
- 6 σκελίδες σκόρδο, φετίτσες
- 1 κιλόντομάτες ψιλοκομμένες και αποφλοιωμένες
- 2 φλιτσάνια μαϊαντανό, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια λάδι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο ταψί τα κρεμμύδια το πελτε και τα σκορδα και από πάνω βάζουμε ένα κιλό μπακαλιάρο, κομματάκια πολύ καλά ξαλμυρισμένα.Πάνω στον μπακαλιάρο στρώνουμε ροδέλες ντομάτας και τον σκεπάζουμε τελείως, μετά πασπαλίζουμε τις ροδέλες με φρυγανιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, να χυλώσει η σάλτσα του. Νερό δεν προσθέτουμε, γιατί βγάζουν οι ντομάτες χυμό, αλλά εάν δούμε ότι χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο.
Βάζουμε στο ταψί τα κρεμμύδια το πελτε και τα σκορδα και από πάνω βάζουμε ένα κιλό μπακαλιάρο, κομματάκια πολύ καλά ξαλμυρισμένα.Πάνω στον μπακαλιάρο στρώνουμε ροδέλες ντομάτας και τον σκεπάζουμε τελείως, μετά πασπαλίζουμε τις ροδέλες με φρυγανιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, να χυλώσει η σάλτσα του. Νερό δεν προσθέτουμε, γιατί βγάζουν οι ντομάτες χυμό, αλλά εάν δούμε ότι χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο.
πηγή Goevia.com