Αρνάκι με αγκινάρες (Μεσσηνιακή σπεσιαλιτέ)
Το ίδιο φαγητό το συναντάμε και στην Κρήτη
- 1 ½ κιλό αρνάκι μπούτι, όλο ψαχνό (Ταϋγέτου)
- 1 κιλό καρδιές αγκινάρας Μικρομάνης
- ½ ποτήρι Μεσσηνιακό ελαιόλαδο
- 6 ολόφρεσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
- 2 καρύδια
- Ελάχιστη φέτα σε τετράγωνα
Βάζουμε στη κατσαρόλα να τηγανιστεί το αρνάκι, το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια (με το νερό του ) για 10’. Κατόπιν ρίχνουμε το λάδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το πιπέρι, το αλάτι και τέλος τις αγκινάρες. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν σε χαμηλή φωτιά για 15’ περίπου. Αφού έχουν τσιγαριστεί καλά, ρίχνουμε στη κατσαρόλα μας 2 ποτήρια χλιαρό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για ½ ώρα. Αφού τελειώσει το μαγείρεμά μας, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά (χωριστά κρόκος, ασπράδι), λίγο από το ζουμάκι του φαγητού και το χυμό από τα 2 λεμόνια. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή σας Όρεξη!!!
Καλή σας Όρεξη!!!
Σημείωση
Το σερβίρουμε, ψιλοκόβοντας στο πιάτο μας φρέσκο άνηθο, καρύδια και φέτα.
πηγη mylokalamata.gr