Από τον καλό μας φίλο Γιώργο Χαιρόπουλο
Υλικά
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
300 γρ. Φιστίκι
300 γρ. Καστανό βρασμένο κ κομμένο μικρά κομμάτια
180 γρ. Ζάχαρη
3 κσ φρυγανιά τριμμένη
2,5 κγ. Κανέλα
1 κγ γαρύφαλλο
225 γρ. Βούτυρο φρέσκο
Υλικά για σιρόπι
500γρ. Ζάχαρη
250 γρ. Νερό
1 κγ. Λεμόνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει
Φτιάχνουμε το μίγμα
Φιστίκι καστανό ζάχαρη καιτα υπόλοιπα.
Απλώνουμε το φύλο και το βουτυρώνουμε
Απλώνουμε το μίγμα βάζουμε το δεύτερο φύλλο και συνεχίζουμε έτσι με τρία φύλλα.
Το τυλίγουμε Όχι πολύ σφιχτά και το κάνουμε ρολό.
Κόβουμε ανά 4 εκατοστά
Και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμενο ταψί
Ψήνουμε στους 170 για 30 λεπτά
Ρίχνουμε το σιρόπι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.