Μπακλαβάς με ζαχαρούχο! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ!
cookpad.com
Υλικά
36 κομμάτια (περίπου ανάλογα το πώς θα τα κόψετε)
2 πακέτα φύλλα Βηρυτού (1 κιλό)
500 γρ βούτυρο λιωμενο
- 400 γρ καρύδια
- 300 γρ αμύγδαλα
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ γαρυφαλλο τριμμένο
- 1 κ.γ κανέλα
- Για το σιρόπι
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
4 ώρες
- Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια στο μούλτι και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη τη κανέλα και το γαρυφαλλο και ανακατεύουμε καλά
- Στο ταψί του φούρνου αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Μετά στρώνουμε ένα φύλλο και ξανά αλείφουμε με βούτυρο.
- Μετά από τρία φύλλα ρίχνουμε το μείγμα με τα καρύδια. Ανά 2-3 φύλλα ρίχνουμε το μείγμα με τα καρύδια.
- Στο τέλος τελειώνουμε με 4-5 φύλλα
- Κόβουμε σε σχήμα του θέλουμε
- Ρίχνουμε απάνω το βούτυρο που περίσσεψε να πάει παντού. Το αφήνουμε στην άκρη για λίγο να απορρόφηθει το βούτυρο
- Το βάζουμε στο φούρνο 180 βαθμούς για 1 ώρα με αέρα. Μετά χαμηλώνουμε στους 130 βαθμούς για 2 ώρες ακόμα
- Την ώρα που ψήνεται ετοιμαζουμε το σιρόπι. Ανακατεύουμε μαζί το φρέσκο γάλα, το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το ζαχαρούχο.
- Όταν πάρει χρώμα και βλέπουμε πώς έχει ψηθεί μέχρι μέσα το βγάζουμε από το φούρνο
- Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να απορροφηθεί το σιρόπι.