Μήλα στον φούρνο (σπεσιαλιτέ Ζαγοροχωρίων)
– 10 μήλα
– 1 κούπα ζάχαρη
– 1/2 κούπα καρύδια και φουντούκια
– 1 κουταλιά κανέλα
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Διαλέγουμε 10 γερά μήλα και μ’ένα μεταλλικό σωληνάκι (‘η το εργαλείο που έχει έναν κύλινδρο στην άκρη) τα τρυπάμε κάθετα στο κοτσάνι, αφαιρώντας από τη μέση του μήλου ένα μέρος μαζί με τους σπόρους του.
Ετσι σχηματίζεται στο μέσο του μήλου μια κάθετη τρύπα, την οποία γεμίζουμε με καρύδια, φουντούκια, ζάχαρη και κανέλα.
Τα βάζουμε σ’ένα βαθύ ταψάκι, ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη, κανέλα και μια κούπα νερό. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα μήλα.
Πασπαλίζουμε πάλι με ξηρούς καρπούς
φωτο Bostanistas