από την καλή μας φίλη Μαρία Ν.Κίτσου
Υλικά
150 γρμ.ασπράδι αυγών 🥚🥚🥚
150 γρμ.ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
150 γρμ.άχνη ζάχαρη
χυμό από μισό μικρό λεμόνι 🍋
Εκτέλεση
Σε πολύ καθαρό σκεύος χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια, προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού και λίγη – λίγη την κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι να στέκεται η μαρέγκα και να κάνει μύτες.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγη – λίγη την άχνη, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ και βγάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τους μπεζέδες.
Αν θέλουμε, βάζουμε στα τοιχώματα του κορνέ, ελάχιστο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή λίγη λιωμένη σοκολάτα, για να γίνουν χρωματιστοί.
Επίσης μπορούμε να τους στολίσουμε με τρούφες ή ζαχαροστολιδάκια ή βρώσιμες περλίτσες και μετά να τους βάλουμε στον φούρνο. Δεν παθαίνουν τίποτα.
Τους “στεγνώνουμε” στον φούρνο στους 80°C, για μιάμιση ώρα περίπου, αν είναι μικροί και για δύο με δυόμιση ώρες, αν είναι μεγάλοι.
Καλό είναι να μην τους παραψήσουμε, για να γίνουν μέσα μαστιχωτοί.
Όταν τους έβγαλα κι αφού κρύωσαν, είχα λιώσει κουβερτούρα με λίγο ηλιέλαιο μέσα και τους ένωσα δυο-δυο και τους έριξα και στην επιφάνεια λίγη σοκολάτα 🍫🍫