από τον καλό μας φίλο Γιώργο Ιορδανίδη
SPAGHETTI AGLIO, OLIO E PEPERONCINO!!
ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ABRUZZO ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ!! ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΜΕ 4 ΥΛΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑΣ!!!
ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΥΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΙΠΕΡΤΣΑΣ (ΤΣΙΛΙ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΦΡΕΣΚΙΑ Ή ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ)!!!
ΥΛΙΚΑ:
500 ΓΡ. SPAGHETTI RIGATTI Ή Νο 5!!
160ML ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,
4 ΠΙΠΕΡΙΤΣΕΣ ΤΣΙΛΙ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΟΥΛΕΣ,
4 ΣΚΟΡΔΑ ΣΕ ΦΕΤΟΥΛΕΣ,
2 ΚΓ ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΓΛΥΚΟ,
10 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ,
ΑΛΑΤΙ.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ 5 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΟΧΛΑΖΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ 2ΚΣ ΑΛΑΤΙ, ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΑΣΕΙ Ο ΒΡΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΛΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 9 ΛΕΠΤΑ!! ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΕΤΟΥΛΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ, ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ, ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ, ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΟΧΙ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΛΩΣΟΥΝ! ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΜΕ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ! ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ!!! ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ 2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ!! ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ, ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΣΕ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ!!