Συνταγή για τα φανταστικά μπιφτέκια, διαίτης, μαλακά και νόστιμα!
Υλικά για 10-12 μπιφτέκια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια μέτρια, τιρμμένα ή στο multi
4-5 κ.σ.πίτουρο βρώμης
1 κονσέρβα ντοματάκι ομοσπονδίας ή κονκασέ, στο multi
4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κ.γλ. αλάτι
λίγο μαϊντανό
Ρίγανη
Περνάμε τα ντοματάκια από το μούλτι μαζί με τα κρεμμύδια.
Βάζουμε τον κιμά σε λεκανίτσα και ρίχνουμε όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε “διπλωτά” και απαλά για αρκετά λεπτά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο από 1 ώρα έως 1 μέρα (το καλύτερο)
Τα έβαλα σε ταψάκι με λαδόκολλα (να μην λερώνω), έριξα λίγο λάδι από πάνω σε κάθε μπιφτέκι και τα έψησα στους 180 αντιστάσεις για 25′ περίπου.